Хіти тижня. Рейтинги Зеленського, Порошенка і Бойка зростають (опитування)

Соціологи групи Рейтинг кажуть, що за лютий "відчутно" виросла частка українців, які не визначились з кандидатом, за якого голосуватимуть.

За умови виходу у другий тур президентських виборів (якщо б він відбувся в кінці лютого) чинний глава держави Петро Порошенко програв би як Юлії Тимошенко, так і Володимиру Зеленському. При цьому нинішній рейтинг Порошенка зростає на тлі рейтингу Тимошенко, йдеться в новому соціологічному дослідженні групи Рейтинг, передають Патріоти України.

У другому турі Тимошенко обійшла б Порошенка з відносно невеликим розривом - 31% проти 24%. При цьому Зеленський переміг був як в парі з Порошенком (42% проти 24%), так і з Тимошенко (37% проти 24%).

В цілому ж лідером президентського рейтингу поки залишається Зеленський, якого підтримують 25,1% тих, хто вже визначився і має намір голосувати. Другу позицію ділять між собою Порошенко (16,6%) і Тимошенко (16,2%).

За Юрія Бойка готові віддати голоси 11,3% визначилися і готових йти на виборчі дільниці, за Анатолія Гриценка (показник до того, як в його користь знявся Андрій Садовий) - 7,7%, за Олега Ляшка - 5,6%, за Садового - 3%.

"За останній місяць зріс рейтинг Зеленського, Порошенка і Бойко. Невелике зменшення відбулося в рівні підтримки Тимошенко", - пишуть соціологи.

При цьому за останній місяць зими, кажуть вони, відчутно зросла частка респондентів, які не визначилися з вибором - з 15% до 25%.

Найвищий потенціал електорального зростання, стверджують соціологи, мають Зеленський і Тимошенко: їх готові підтримати по 7% виборців за умови, якщо їхні лідери не братимуть участі у виборах. Цей показник у Порошенка і Гриценка - по 4%.

Проте, 24% опитаних вважають, що наступним президентом буде Порошенко. У перемогу Тимошенко вірять 19%, Зеленського - 17%.

"За останній місяць значно зросла віра в перемогу Зеленського. Також позитивну динаміку в цьому рейтингу мають показники Порошенка", - уточнили аналітики.
Опитування проведене до публікації розслідувань про корупцію в оборонній сфері, яку пов'язують з людьми з оточення Порошенка, і фейкове донорство Батьківщини Тимошенко.

Опитування проведене серед 2500 українців від 18 років і старше в період з 19 по 28 лютого 2019 року в усіх регіонах України, крім тимчасово окупованих територій. Похибка вибірки - не більше 2%.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...