Хіти тижня. "Рішення президента сьогодні врятувало Україну", - Голобуцький

Чітка реакція Президента України Петра Порошенка на провокацію Росії в Керченській протоці врятувала країну від повторного вторгнення РФ.

Таку думку у на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Олексій Голобуцький, передають Патріоти України.

"Рішення президента про введення воєнного стану сьогодні (25. листопада.-ред) врятувало Україну від повторного російського вторгнення, яке залишається цілком ймовірним", – написав Голобуцький.

За його словами, рішуча реакція українського лідера на інцидент, напевно, виявилася несподіваною для президента РФ Володимира Путіна. "Провокація у Керченській протоці – це перевірка від Путіна. Який, напевно, не очікував такої швидкої, жорсткої і різноспрямованої реакції: моментально були задіяні зв'язки з усіма закордонними партнерами і міжнародними структурами. При тому, що Кремль, як завжди, провокацію призначив на вихідний день. Не допомогло", – констатував політолог.

За його словами, в результаті спроба Росії створити плацдарм для окупації Приазов'я стала стратегічною поразкою. "Швидка реакція на провокацію, жорстка позиція, моментальне задіяння всіх доступних зовнішніх ресурсів перетворило спробу Кремля анексувати Азов і створити плацдарм для окупації Приазов'я в масштабну стратегічну поразку. У будь-якому випадку, другого Донбасу поки не буде. Ми вистояли", – підсумував Олексій Голобуцький.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...