Хіти тижня. "Росія дуже поспішає": Військовий експерт розкрив план Путіна щодо війни на Донбасі

Росія ніколи не заспокоїться і намагається будь-яким шляхом закрити питання про введення миротворчої місії на Донбас.

"З цієї причини, Кремль заговорив про референдум на сході України", - пише у своєму блозі військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Росія дуже поспішає, вона загнала сама себе у кут тим, що почала обговорювати миротворчу місію. Зараз Росія чудово розуміє, що весь світ насяде на них в плані введення миротворців. У зв'язку з цим вони починають пропонувати будь-які різні варіанти, щоб цього не робити", - зазначив Жданов.

За його словами, у США в даний момент досить важелів, щоб протягнути через Радбез ООН резолюцію про миротворців на Донбасі. "Тому в Росії і заговорили про референдум. З огляду на, що в українському законодавстві не передбачено проведення референдуму в окремо взятій місцевості, тому дана пропозиція явно неприйнятна. США також виступає проти, саме про це і заявив Курт Волкер", - додав експерт.

У той же час він підкреслив, що Росія не заспокоїлася щодо Донбасу. Жданов також вважає, що нормандський формат давно "зайшов в глухий кут". "Статус Російської Федерації у переговорному процесі в нормандському форматі - це статус миротворця за принципом "іхтамнєт", і вони втрьох - Франція, Німеччина і Росія - вмовляють Україну "почути Донбас". Що ж стосується повідомлень щодо розпочатого загострення на Донбасі, то тут варто відзначити одне - дуже шкода, що війна перетворилася на розмінну монету", - заявив Олег Жданов.

Опублікував: Олег Устименко

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....