Хіти тижня. Росія погрожує знищувати іноземні кораблі

РФ ввела свої жорсткі правила на використання іноземними кораблями і суднами Північного морського шляху.

Тепер військовим кораблям і суднам доведеться повідомити РФ про свої плани за 45 діб і обов'язково брати на борт російських лоцманів, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

У проході можуть і відмовити, а у випадку несанкціонованого руху по ПМШ Росія зможе застосовувати надзвичайні заходи аж до арешту чи знищення судна.

Зазначається, що в разі ускладнення льодової обстановки саме російські криголами повинні будуть забезпечити іноземним суднам супровід. Кораблі мають виконувати вимоги захисту морського середовища від забруднення. У випадку виникнення аварійної ситуації чи погіршення льодової обстановки командири повинні послати в найближчий російський порт або військово-морську базу повідомлення про те, що відбувається.

"Якщо російська сторона прийде до висновку, що судно старе, має непристосовану для льодових морів обшивку або непідготовлений екіпаж, його прохід може бути заборонений", — прояснив віце-президент Російської асоціації морського права Каміль Бекяшев.

На його думку, якщо корабель або судно піде по Північному морському шляху без дозволу, російська сторона може застосувати примусові заходи щодо його зупинення, аж до надзвичайних — арешт або знищення судна-порушника.

"Міжнародне морське і національне законодавство дозволяє це зробити, оскільки судно загрожує мореплаванню, екології та життю людей", — пояснив Бекяшев.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...