Хіти тижня. Росія привезла на Радбез ООН представника "Л/ДНР"

Тепер найбільша інтрига, як означена особа, котра заявлена Україною в міжнародний розшук пройшла контроль у прикордонників США. Є підозра, що ця громадянка України в'їхала по російському диппаспорту, що вчергове викриває державу-агресора.

Рада Безпеки ООН, яка зібралась у вівторок на відкриті слухання щодо ситуації в окупованих областях на Сході України, відхилила на голосуванні пропозицію РФ заслухати представницю "ЦВК ЛНР" Олену Кравченко. Голосування відбулося на початку засідання, передають Патріоти України.

"Один голос – "за", сім – "проти", сім – утримались. Таким чином, пропозиція запросити пані Олену Кравченко не була прийнята, оскільки не отримала необхідної кількості голосів", - зазначив головуючий на засіданні постпред Болівії при ООН.

Перед голосуванням представник Росії Василь Небензя заявив, що Кравченко мала подати "повну картину" про стан справ в Україні, і що засідання насправді зібране не для розгляду ситуації на окупованих територіях Донбасу, а для "обговорення майбутніх виборів" у невизнаних формуваннях "ДНР/ЛНР" на сході України.

Водночас представник Швеції від імені групи ініціаторів засідання (Швеції, Нідерландів, Польщі, Великої Британії, США і Франції) наголосив, що виступ представника незаконних формувань "створить небезпечний прецедент" для роботи Ради Безпеки ООН. Крім того, він назвав незаконними заплановані вибори на окупованих територіях на сході України.
Джерело: Укрінформ

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...