Хіти тижня. Росія такої розкоші собі дозволити не може: В Африці стався військовий інцидент між двома найпотужнішими арміями світу

Представники Міністерства оборони США звинуватили Китай в направленні потужного лазера на американські військові літаки, що пролітали над Джибуті.

Кілька розвідувальних джерел повідомляють, що китайські збройні сили підозрюються в застосуванні бойового лазера в районі нової китайської військової бази в Джибуті, повідомляється в недавній публікації Jane's Defense Weekly, передають Патріоти України.
Передбачувані інциденти підкріплюють побоювання США з приводу створення першої зарубіжної військової бази Китаю неподалік від найбільшої американської військової бази в Африці, а також з приводу зміцнення репутації Китаю як світової військової держави.
Китай поки ніяк не відповів на звинувачення, проте в минулому він висловлював невдоволення з приводу іноземних військових літаків-розвідників, які літали над базою в Джибуті, повідомляють знайомі з ситуацією джерела.
Американські збройні сили в минулому місяці опублікували на сайті Федерального управління цивільної авіації попередження для пілотів, закликавши їх проявляти «граничну обережність». За словами Пентагону, в останні тижні сталося декілька інцидентів. У числі іншого, двоє американських пілотів отримали незначні пошкодження очей через вплив лазера.

Це питання загрожує привести до ще більшого загострення відносин між двома країнами. Адміністрація Трампа ввела мита на ряд китайських товарів і загрожує ввести нові. Кроме того, введені нові обмеження на експорт американських технологічних товарів в КНР.

Опублікував: Олег Устименко

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...