Хіти тижня. "Російські бойовики у Почаївській лаврі, або СБУ чекає робота", - Грабовський

Після надання Україні Томосу про автокефалію церкви, Києво-Печерська і Почаївська лаври, що належать нині УПЦ МП, перейдуть під управління Української церкви.

Сергій Грабовський

"Києво-Печерська і Почаївська лаври є незаконно загарбаними Московським патріархатом, є центрами антиукраїнської пропаганди. Там руйнуються під виглядом перебудови пам’ятки історії церковної архітектури", - пише у своєму блозі публіцист, політолог, історик Сергій Грабовський, передають Патріоти України, і продовжує:

"І скажімо, Почаївську лавру охороняють російські бойовики з Придністров’я, тобто незаконні збройні формування. Я переконаний, і це багато разів було зафіксовано, що і в Києво-Печерській лаврі є подібні персонажі. Принаймні люди в монашому одязі і з військовою виправкою були там зафіксовані не раз. Тому це питання повинно було бути розв’язане вже давно.

Це питання не просто церковного життя, а національної безпеки України. Я вже не кажу про "моральні якості" певних високопоставлених представників тих начебто чернечих організацій, які там розквартировані.

Повторюю, це не справа суто церковна. Це справа Служби безпеки України. І якщо вона досі не розслідує те, що зафіксовано в мас-медіа і людьми, які не належать до цієї служби, то треба міняти керівництво Служби безпеки і добре його чистити, але не тільки з цього питання, а й багатьох інших."

Джерело: Обозреватель

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...