Хіти тижня. Рибка роздору: Держдеп нарешті офіційно відреагував на справу скандальної російської повії

У Державному департаменті США назвали справу Анастасії Вашукевич, більш відомої з розслідування російського опозиціонера Олексія Навального як Настя Рибка, «дивною історією».

Поліцейський супроводжує Настю Рибку в центрі тимчасового тримання в Паттаї на південь від Бангкока, Таїланд, 28 лютого 2018 року

Про це 6 березня заявила речниця Держдепартаменту Гедер Науерт, відповідаючи на питання про те, чи цікаві американській владі можливі свідчення Рибки про втручання Росії у вибори в США, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Науерт висловила переконання в тому, що в разі, якщо в заявах Рибки буде «щось дуже цікаве», то співробітники американського посольства в Таїланді, де її раніше затримали разом із приятелем, поінформують про це Вашингтон. Речниця додала, що Рибка не є громадянкою США, а американське посольство надає допомогу і підтримку тільки своїм громадянам.

Настя Рибка раніше звернулася за допомогою до «американських спецслужб». У прямому ефірі в Instagram вона заявила про готовність розповісти якісь подробиці втручання Росії у вибори президента США, якщо їй допоможуть зі звільненням з-під арешту в Таїланді. Вона назвала себе «свідком і єдиною відсутньою ланкою» у зв’язках Кремля з виборами у США.

Російський опозиціонер Олексій Навальний на початку лютого опублікував розслідування про можливу причетність до корупції заступника голови уряду Росії Сергія Приходька і російського мільярдера Олега Дерипаски. Чиновник і бізнесмен влітку 2016 року провели кілька днів на яхті, де, імовірно, обговорювали втручання Кремля в президентські вибори в США. Це стало відомо завдяки Насті Рибці, яка перебувала з іншими дівчатами з ескорт-агентства на яхті олігарха.

26 лютого стало відомо, що Вашукевич і її приятеля Олександра Кирилова, відомого як Алекс Леслі, затримала в Таїланді за незаконне проведення «секс-тренінгу». Пізніше їх відпустили під заставу, але знову заарештували співробітники таїландської міграційної служби.

Рибка стверджує, що раніше до неї в поліцію приходили співробітники Інтерполу, нібито заявили, що її «дуже хочуть бачити в Москві». Дерипаска в лютому подав позов проти Рибки в російський суд за розголошення особистої інформації. Мільярдер заявляє, що відомості, опубліковані в розслідуванні Навального, «не мають ніякого відношення до дійсності». Те ж саме стверджує і Сергій Приходько.

Опублікував: Олег Устименко

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...