Хіти тижня. "Сапфір": В Україні викрили групу російських шпигунів

CБУ викрила групу російських шпигунів, які розповсюджували фейкову інформацію у соціальних мережах. Зокрема, їхня діяльність була спрямована на підрив авторитету вищого військового керівництва України, повідомляють Патріоти України.

Так, під час брифінгу 12 березня керівник військової контррозвідки СБУ Сергій Левченко розповів про викриття проросійської групи "Сапфір".

Угрупування працювало на непідконтрольній Україні території. Учасники поширювали фейкову інформацію у соціальних мережах, яка підривала дух військових, закликала до протестів та розпалювала міжконфесійну ворожнечу. За час роботи членів "Сапфіру" було поширено 12 тисяч неправдивої інформації.

Угрупування складалось з близько 50 учасників. СБУ затримала наразі чотирьох з них, це російські шпигуни, які звітували про свою роботу перед штабом Збройних сил РФ. Нині діяльність цього угрупування припинена. За фактом діяльності групи "Сапфір" затриманим оголошено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.


Джерело: 24 канал

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...