Хіти тижня. Савченко, Соболєв, Семенченко: Політолог про тих, кого затримуватимуть у справі Рубана

Є прогноз, що за цією трійцею підуть активісти, які починали блокаду Криму у 2015 році всупереч позиції президента.

Семенченка та Соболєва скоро затримають? Ілюстрація: Лівий берег.

За арештом Рубана слід очікувати затримання Надії Савченко, Єгора Соболєва і Семена Семенченка. Про це політолог Вадим Карасьов розказав Gazeta.ua, передають Патріоти України.

Керівника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана звинувачують у підготовці терористичного акту та незаконному володінню зброєю. Нині він перебуває під арештом.

"Рубан тільки перший у ланцюгу затримань. Савченко арештують другою. Семенченко — третім. Потім буде черга Соболєва. За ними підуть активісти, які починали блокаду Криму у 2015 році всупереч позиції президента. Влада може затримати командирів добробатів, які підтримали Саакашвілі. Фактично, вони претендують на статус озброєної опозиції. Пройшли війну, вони рішучі і сміливі. Але не досвідчені політично. Всі вони мають доступ до зброї АТО. Знають своїх людей на війні, в тому числі і спецслужби. Після того, як вислали Саакашвілі, влада хоче розгромити вуличну опозицію.

Їх будуть судити і дискредитувати. Ізолюють від широкої підтримки. Як мінімум, загрожує політичне знищення", - сказав політолог.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...