Хіти тижня. Шантаж Москви: У РПЦ заявили, за яких умов відновлять відносини з Константинополем

РПЦ вимагає відміни "антиканонічних" рішень.

Патріарх Кирило, РПЦ

В Українській православній церкві Московського патріархату (УПЦ МП) вважають, що Російська православна церква (РПЦ) відновить відносини з Константинопольським патріархатом тільки у тому разі, якщо Константинополь скасує свої «антиканонічні рішення», тобто скасує рішення про надання автокефалії Українській православній церкві.

Про це в ефірі Громадського повідомив голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент.

На питання ведучого, як довго триватиме рішення Синоду РПЦ, тобто припинення євхаристійного спілкування, він сказав:

«Думаю, що рішення Синоду говорить нам про те, що до відміни усіх тих «незаконних, антиканонічних рішень» ніякого євхаристійного спілкування із ієрархами Константинопольської патріархії не буде».

За словами Климента, «практично усі помісні православні церкви виступають проти одноосібного вирішення Константинопольською патріархією питань, які пов'язані із наданням автокефалії».

Водночас речник Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Євстратій Зоря повідомив, що рішення Синоду РПЦ про розрив відносин із Константинополем ізолює Московську патріархію.

Джерело: Громадське.ua

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...