Хіти тижня. Що тепер?! Росія здійснила акт війни і в ході морського бою захопила кораблі ВМС України у Керченській протоці (хід подій)

​Всупереч всім міжнародним правам Російська Федерація здійснила акт військової агресії і захопила кораблі ВМС України, котрі намагались пройти у Азовське море.

Про це повідомляє джерело в Міноборони України, зазначають Патріоти України. Два бронекатери і рейдовий буксир захоплені. Росіяни взяли їх на буксир і почали буксирування. Українські військові закрилися у внутрішніх приміщеннях кораблів.

За оперативною інформацією прес-центру Командування ВМС ЗСУ на 21.20 малі броньовані артилерійські катери “Бердянськ”, “Нікополь” вражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир “Яни Капу” також примушений до зупинки. Кораблі захоплені спецназом РФ. Також є інформація про двох поранених українських військових моряків. Наразі не відомо чи відкривали вогонь українські військові....

За оперативною інформацією прес-центру Командування ВМС ЗСУ на 21.20 захоплено мбак "Бердянсь" і рбк "Яни Капу", які буксируються. Мбак "Нікополь" заблокований та слідує у супроводі окупантів. 6 українських військовослужбовців зазнали поранення.

За оперативною інформацією прес-центру Командування ВМС ЗСУ на 22.20 захоплено мбак "Бердянськ" і рбк "Яни Капу", які буксируються. Мбак "Нікополь" заблокований та слідує у супроводі окупантів. 6 українських військовослужбовців зазнали поранення, двоє у важкому стані.

Головний редактор "Морського бюлетеня" Михайло Войтенко вважає, що Москва дуже розгубилась і не знала як реагувати спочатку на появу наших кораблів. Потім обрала найгірший з можливих сценаріїв - атакувала українців у нейтральних(!) водах, ще й тоді коли ті вже йшли зворотним курсом на Одесу. - То є не було вже ніякої потреби в такого роду діях. Наслідки за таку авантюру мають бути дуже жорсткими.

Все почалося з намагання української сторони здійснити законне право пройти через Керченську протоку, після тарану українського буксиру наші кораблі продовжили рух, боролись до кінця...

Опубліковано переговори росіян, які є доказом агресії РФ у Чорному та Азовському морях.


Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...