Хіти тижня. Щодо можливого удару військ Путіна по Україні з моря

На сьогоднішній день Україна готова до сценарію удару російських військ з моря, але навряд чи для президента Російської Федерації Володимира Путіна зараз має сенс проводити таку операцію за допомогою цивільних суден.

Дмитро Тимчук

Про це "Апострофу" заявив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"Безумовно, завжди є загроза висадки диверсійно-розвідувальних груп - і це стосується узбережжя як Азовського, так і Чорного морів. Але я повинен сказати, що цей варіант серйозно передбачений нашими військовими відомствами. Буквально тиждень тому я зустрічався з главою Держприкордонслужби Петром Цігікалом, і ми порушували це питання", - зазначив він.

За словами Тимчука, силами прикордонників та інших збройних формувань України організована система з протидії таким сценаріям. "А чи використовують це росіяни за допомогою цивільних суден, які не у всіх місцях можуть підійти до берега, вимагаючи швартування? У цьому я, чесно кажучи, сенсу не бачу", - підсумував експерт.

Опублікував: Олег Устименко

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...