Хіти тижня. Щось готується? МЗС України вимагає від підписантів Будапештського меморандуму термінових консультацій

Міністерство закордонних справ України звернулося до країн-підписантів Будапештського меморандуму з вимогою проведення термінових консультацій для забезпечення повного дотримання зобов’язань та негайного припинення агресії Росії проти України. Про це йдеться у заяві МЗС, повідомляють Патріоти України.

Як нагадали у зовнішньополітичному відомстві, 24 роки тому Україна відмовилася від ядерної зброї в обмін на гарантії безпеки, що були закріплені Великою Британією, Сполученими Штатами Америки та Російською Федерацією у Будапештському меморандумі у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ).

Зокрема ці держави зобов’язалися утримуватися від загрози силою чи використання сили проти територіальної цілісності або політичної незалежності України. Держави-гаранти надали зобов’язання, що ніяка їхня зброя ніколи не буде використовуватися проти України. аме ці гарантії уможливили ухвалення Верховною Радою закону про ратифікацію ДНЯЗ.

Джерело: УНІАН

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...

Засоби ППО та снаряди: Міноборони Швеції просто зараз поставляє Україні рекордну партію зброї

вівторок, 23 квітень 2024, 8:05

Парламент Швеції минулого місяця ухвалив фінансування нового пакета допомоги для України в обсязі 650 мільйонів євро, він передбачає постачання систем протиповітряного захисту та артилерійських снарядів, які надходять в Україну просто зараз. Про це нап...