Хіти тижня. Щось готується? Росія створила біля України дивізію прориву (відео)

Росія продовжує накопичувати військову техніку біля кордонів з Україною. На базі, яка розташована в 18 км від України, Росія розмістила близько 300 танків Е-62М, розповів в ефірі Свободи слова на ICTV глава Генштабу Віктор Муженко, повідомляють Патріоти України.

"Характер дислокації (угруповань і техніки збройних сил РФ) показує, що в найкоротший термін можуть бути сформовані відповідні наступальні угруповання і спрямування їх дій - Україна. Тому ми розглядаємо не один напрямок - Луганська і Донецька області, а мова йде про північно-східні, східні, південні кордони України", - розповів Муженко.

Техніка була перекинута сюди під час навчань Схід-2018. Він також розповів про формування РФ дивізії у складі двох танкових і двох мотострілецьких полків.

Такі дивізії називають дивізією "Прорив". Явно, що дивізія створюється не для ведення оборонних дій, а тільки для наступальних дій", - зазначив Муженко.

За його словами, ця дивізія входить до складу 8-ї загальновійськової армії, що дислокується в Новочеркаську. "І найцікавіше те, що два армійські корпуси, які знаходяться на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областях, управляються зі штабу цієї 8-ї загальновійськової армії. Ми бачимо системне формування", - підкреслив Муженко.

Він також повідомив, що РФ збільшила кількість своїх кораблів в акваторії Азовського моря "практично вдвічі".

"Росія демонструє свою готовність нарощувати це угруповання в максимально короткі терміни. Йдеться про можливе перекидання корабельного складу з акваторії Азовського моря, використовуючи Волго-Донський канал в Азовське море і надалі в Чорне море. Це теж серйозна ситуація, на яку нам теж необхідно реагувати", - сказав Муженко.

Пославшись на дані розвідки, він зазначив, що останнім часом заходи і бойова оперативність у військових частинах РФ поблизу українського кордону також активізувалися.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...