Хіти тижня. Щось готується? Росія відправила частину морських сил біля Криму на новий плацдарм

Росія перенаправила частину морських сил біля тимчасово окупованого Криму на новий плацдарм - в акваторію Азовського моря. Про це сказав помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян, повідомляють Патріоти України.

«Процес збільшення військового компоненту (Росії – ред.) в Азовському морі був поступовий. Росія збільшила свою присутність, але тут швидше можна говорити про перегрупування певних морських сил для ймовірних дій на Азовському морі, тобто перенацілення кораблів, які знаходяться біля тимчасово анексованого півострова, на новий плацдарм, яким є Азовське море», - повідомив Слободян.

За його словами, Державна прикордонна служба в межах своєї компетенції «не сидить склавши руки», а посилює присутність на Азовському морі. «Ми отримали і нові катери, і відремонтували та поставили у стрій наш корабель «Донбас», він зараз в Азовському морі виконує завдання», - сказав Слободян.

Як зауважив помічник голови ДПСУ, всі дії служба виконує спільно зі Збройними силами, з Військово-морськими силами, оскільки охорона та оборона і берегової лінії, і, власне, території України є задачею для всіх сегментів національної безпеки та оборони.

«Усі заходи відпрацьовуються спільно в рамках єдиного задуму штабу операції Об’єднаних сил, РНБО, і тільки з комплексним залученням усіх наявних ресурсів можна розраховувати, що будь-яка агресія Росії на даному напрямку буде мати адекватну відповідь», - резюмував він.

Джерело: УНІАН

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...