Хіти тижня. Щось готується? У Білорусі прокладають військові дороги до кордону з Україною

На території заказника "Ольманські болота" у Столінському районі Брестської області Білорусі, що межує з Україною, тривають масштабні роботи з будівництва та модернізації доріг, які може бути використано з військовою метою. Про це 6 лютого заявив білоруський сайт "Хартия-97", повідомляють Патріоти України.

Анонімне джерело в уряді України розповіло сайту, що автодорожня інфраструктура, яку будують у Білорусі, спрощує доправлення прикордонників до місць служби, надає додаткову можливість для переміщення військової техніки білоруської армії на полігон Поліський, а крім того, її може бути використано для доправлення живої сили, озброєння й техніки впритул до кордону з Україною.

Протягом 2014–2017 років було створено під'їзні шляхи з тилових районів Білорусі до прикордонної застави "Ольмани", що межує із селом Переброди Дубровицького району Рівненської області, до прикордонних постів "Мутвиця", "Хінічев", пропускного пункту "Селище", що межують із селами Дроздинь, Заболоття і Познань Рокитнівського району Рівненської області. Протяжність доріг становить приблизно 96 км.

У безпосередній близькості від цієї ділянки білорусько-українського кордону розташовані українські міста Житомир і Новоград-Волинський Житомирської області, у небезпечній близькості – столиця України Київ, підкреслило джерело.

Зі свого боку, білоруські екологи побоюються, що масштабне будівництво завдасть великої шкоди унікальній екосистемі Ольманских боліт, зазначає "Хартия-97".

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...