Хіти тижня. Щось готується? Україна перекидає в Азовське море піхоту, артилерію і кораблі

Незабаром на Азовський напрямок планують перекинути додаткові сили морської піхоти й берегової артилерії, а також посилити корабельні угруповання, повідомляють Патріоти України.

28 серпня на півдні України розпочалися спільні командно-штабні навчання ВМС з іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами Шторм-2018, зазначає Командування ВМС ЗСУ.

– Найближчим часом планується збільшення корабельного угруповання, морської піхоти й артилерії на Азовському напрямку для надійного захисту всіх рубежів і мирної виробничої діяльності в акваторії Азовського моря, – заявив командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко.

Захід відпрацьовується у два етапи – управління військами (силами) в ході ведення протиповітряної оборони та стабілізаційних дій, а також у ході оборони Чорноморського узбережжя.

За словами Воронченка, навчання проводять для вдосконалення практичних навичок командного складу в ході прийняття рішення під час відпрацювання завдань із зазначеної тематики.

Важливим елементом є вдосконалення роботи командного пункту управління та сумісності з іншими органами управління.

До маневрів під керівництвом Генштабу ЗСУ, крім українських ВМС, залучені підрозділи Сухопутних військ, Повітряних сил, Сил спецоперацій ЗСУ, Держприкордонслужби, Нацгвардії та Державної служби спеціального транспорту Міноборони.

Задіяні підрозділи здійснюють ведення стабілізаційних дій, відображення повітряного нападу противника, перегрупування військ, підготовку районів до виконання завдань і здійснення протівоподводно-диверсійної оборони й боротьби з диверсійно-розвідувальними групами противника.

Крім того, проведено перебазування підрозділів морської авіації на польовий аеродром і поповнення всіх видів боєприпасів підрозділами забезпечення.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...