Хіти тижня. ​Сюрприз для Московського патріархату: Оприлюднено план української держави на випадок, якщо УПЦ МП не схоче міняти назву у зазначений термін

У разі, якщо колишня УПЦ самостійно не змінить свою назву в установлений законом термін, це зробить Міністерство культури. Все це, безумовно, якщо після виборів при владі перебуватимуть сили не схильні до компромісів з Москвою у цьому надчутливому питанні

Про можливість перереєструвати УПЦ МП повідомив народний депутат, голова підкомітету у сфері свободи совісті та релігійних організацій комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Віктор Єленський, зазначають Патріоти України.

«В офіційному реєстрі змінять цю назву, її змінить реєструючий орган - Міністерство культури», - відповів втаємничений у «кухню» питання нардеп на питання, що буде, якщо колишня УПЦ МП не змінить назву на відведений законом термін. За словами Єленського, Міністерство культури діє згідно із законом. «Цей державний орган зробив експертизу, визначив, хто потрапляє під норму закону про зміну назви, далі він попередив цих людей і далі він буде діяти за законом», - цитує депутата УНІАН.

Народний депутат нагадав, що Мінкульт оприлюднив перелік релігійних організацій, які підпадають під дію частин 7 та 8 статті 12 закону «Про свободу совісті та релігійні організації», яким необхідно внести зміни до свого статуту і назва.

Нагадаємо, 27 грудня 2018 року набрав чинності закон, який дозволить перейменувати УПЦ МП із зазначенням її приналежності до Росії.

Законом встановлюється, що релігійна організація, керівний центр якої знаходиться за межами України, зобов'язана в своїй повній назві, зазначеній в її статуті, відображати належність до релігійної організації за межами України, в яку вона входить.

Такі зміни релігійні організації повинні внести в свої статути протягом 4 місяців, громади - протягом 9 місяців.

До речі, у четвер, 31 січня, в Україні офіційно зареєстрували новостворену церкву - Київську митрополію Української православної церкви (православної церкви України).

"Партнер другого сорту"? Позиція Заходу щодо Києва викликала хвилю невдоволення в Україні

четвер, 18 квітень 2024, 9:40

В Україні викликала хвилю невдоволення оперативна допомога західних країн Ізраїлю, оскільки українці вже понад два роки перебувають під масованими російськими обстрілами, передають Патріоти України. "Очевидно, що українці спостерігають різницю в підхо...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 18 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 9:35

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.04.24 орієнтовно склали: