Хіти тижня. Схоже на прорив: Європарламент визнав право України на членство у ЄС

Угода про асоціацію не є кінцевою метою відносин ЄС-Україна.

Європарламент. Фото: Укрінформ.

Європейський парламент підтвердив, що Україна має перспективу стати членом Європейського Союзу у разі відповідності та дотримання визначених принципів. Про це йдеться у резолюції про стан впровадження Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, яку підтримали 433 депутати, передають Патріоти України.

У документі наголошується, що угода про асоціацію не є кінцевою метою відносин ЄС-Україна. Також євродепутати підтримали нові форми зміцнення співпраці України з ЄС і, зокрема, в контексті поступового зближення України з Митним союзом, енергетичним союзом та Цифровим єдиним ринком.

"Європейський парламент нагадує про пропозицію "Східне партнерство плюс", яка відстоюється парламентом для того, щоб розблокувати додаткові перспективи”, - йдеться в документі.

У Європарламенті пояснили, що Україна має європейську перспективу згідно із 49-ю статтею Договору про Європейський Союз і може подати заявку, щоб стати членом ЄС. Це може статись за умови, що Україна дотримується Копенгагенських критеріїв та принципів демократії, поважає основні свободи та права людини і права меншин, і захищає верховенство права.

Джерело: УНІАН

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...