Хіти тижня. Скрепний зашквар: РПЦ-"сотоваріщі" захлинаються в істериці через українську автокефалію

Російська православна церква різко висловилася про надання Вселенським патріархом томосу для України.


"Предстоятель і архиєреї Сербської Православної Церкви констатують, що це випробування - таке ж, як і на близькій і братській нам Україні, де одержимі шовіністи-русофоби, на чолі з корумпованими політиками, за "асистування" уніатів і, на жаль, за неканонічної співучасті Константинопольської Патріархії, поглибили і розширили наявні розколи і поставили під серйозну загрозу єдність православ'я загалом", - йдеться у Різдвяному посланні, підписаному Святійшим Патріархом Сербським Іринеєм і всіма ієрархами Сербської Православної Церкви, на сайті РПЦ, передають Патріоти України.

Крім того, РПЦ засудила націоналістичні ідеї, "які використовуються як основа розколів, архіпастирі нагадують вірним, що Господь Ісус Христос з'явився в світ як Спаситель всіх народів, як би вони себе не називали (Рим. 10:12) і як би вони себе не ідентифікували в то чи інший час".

Також про український томос висловився голова синодального відділу Московського патріархату із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда. Свій коментар він написав у каналі в месенджері Telegram. "Томос - папір, що є результатом невгамовних політичних і особистих амбіцій. Підписаний в порушення канонів і тому не має жодної канонічної сили", - вважає Легойда.

За його словами, наближається одне з головних християнських свят, радість зустрічі якого не зможуть вкрасти ніякі політичні сили. "Як би не намагалися деякі українські політики за допомогою стамбульського Патріарха вкрасти Різдво у мільйонів вірних в Україні - воно все одно настане. Різдво, а не томос", - уточнив він.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...