Хіти тижня. Скрепи в люті: Росія відреагувала на видворення своїх дипломатів з України

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками врішила видворити 13 російських дипломатів. В МЗС повідомили, що всі вони працювали на спецслужби РФ.

Фото: ЗМІ

Посольство РФ в Україні заявляє, що, вигнавши 13 російських дипломатів, Київ піддався на провокацію Лондона. Про це йдеться на сайті дипломатичного відомства, повідомляють Патріоти України.

За інформацією посольства, воно вже отримало ноту від українського МЗС про те, що 13 дипломатів, які працюють у російських диппредставництвах у Києві, Одесі, Львові та Харкові, оголошені персонами нон ґрата за діяльність, несумісну з дипломатичним статусом.

У посольстві натомість стверджують, що насправді причиною такого рішення є солідарність України з Великою Британією та іншими іноземними партнерами щодо визнання провини РФ в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки.

"З жалем констатуємо, що українське керівництво без урахування реального стану справ підтримало інспіровану Лондоном провокаційну кампанію, спрямовану на нагнітання напруженості і розкручування конфронтаційної спіралі", - йдеться в повідомленні.

Посольство заявило, що "Росія залишає за собою право на дії у відповідь" і що "недружній крок Києва неминуче ускладнить переведення діалогу між Росією і Україною в конструктивне русло і вочевидь не сприятиме нормалізації відносин між ними".

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...