Хіти тижня. Смоленська катастрофа: Слідчі зробили сенсаційну заяву

Вибух стався у лівій частині крила.

Фото: ЖЖ

Представники польської комісії з розслідування авіакатастрофи Ту-154 під Смоленськом 2010 року, в якій загинув президент республіки Лех Качиньський, виявили хімічні сполуки і сліди вибухівки на 107 уламках літака, повідомляють Патріоти України.

"Докази свідчать, що залишки вибухових речовин були щонайменше на 107 елементах літака, перш за все на металевих частинах крісел", - сказано в матеріалі тижневика Gazeta Polska. Хімічні сполуки було знайдено на фрагментах килимового покриття і заслінок. Зокрема, гексоген, тетранітропентаеритрит і динітротолуол.

Відзначається, що аналізи є результатом офіційних досліджень Центральної криміналістичної лабораторії поліції в 2012 і 2013 роках, які описано в різних томах документів розслідування.

"Дослідження, що стосуються слідів вибухових речовин, сходяться з результатами експериментів, описаних в технічному рапорті підкомісії (голови. - Ред.) Антоні Мацеревича", - йдеться в матеріалі.

Експерти довели, що на вибух у лівій частині крила вказують пошкодження, уламки та багато іншого. Підкомісія встановила, що головною причиною руйнування літака за мить до приземлення був вибух баластного бака. Це також доводять специфічні пошкодження тіл: повне розчленовування жертв, розкидані останки по всій території, де впали уламки, а також численні та великі опікові поранення і відсутність одягу.

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...