Хіти тижня. "Солсберецькі невігласи" дійсно кращі диверсанти Путіна? Слідами "золотого унітазу" Януковича, або За що полковник ГРУ Чепіга-Боширов отримав "Героя Росії"

​ГРУшник Чепіга начебто безпосередньо на місцях очолював спецоперацію по вивезенню Віктора Януковича з Межигір'я до Росії.

Полковник російського розвідувального відомства Анатолій Чепіга (псевдонім Руслан Бошіров), якого Великобританія підозрює в отруєнні екс-агента російської розвідки Сергія Скрипаля, очолював операцію з вивезення в Росію екс-президента України Віктора Януковича. Про це повідомляє Громадське з посиланням на колишнього журналіста Центру управління розслідуваннями Сергія Канева, який брав участь в розслідуванні The Insider і Bellingcat, що стосується підозрюваних в отруєнні Скрипаля, зазначають Патріоти України.

"Чепіга-Боширов брав участь в евакуації Януковича в Росію. Принаймні про це свідчать мої джерела. Він зі своїм підрозділом спецназу прибув до резиденції Януковича - Межигір'я. Перебував там, охороняв його. Звідти вони транспортували його до Криму до Росії", - розповів журналіст.

За інформацією Канева, саме за цю спецоперацію Чепіга отримав звання "Героя Росії". Журналіст розповів, що звання "Героя Росії" за вивезення Януковича з України отримав і Олексій Дюмін - колишній охоронець Путіна.

"Потім він був у міністерстві оборони, а нині - губернатор Тульської області. Про Дюміна всі говорять, що він наступник Путіна. Також мені відомо, що за евакуацію Януковича отримали нагороду люди, які в подальшому склали кістяк ПВК "Вагнера", - заявив Канів.

Розслідувач пообіцяв, що днями опублікує детальні факти участі Чепіги-Боширова в спецоперації по забезпеченню втечі Януковича з України.

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...