Хіти тижня. "Спалює очі": "Гібриди" на Донбасі застосували небезпечну зброю проти ЗСУ

Російсько-терористичні війська застосовують на Донбасі нові технології по виявленню снайперів, повідомляють Патріоти України з посиланням на волонтерів фонду "Повернись живим".

Так, терористи лазером спалюють сітківку ока і лінзу прицілу. "Приціл, який ви бачите на фото нижче, називається Bushnell Elite Tactical 6-24x50, він коштує близько 36 тис. грн і "служив" у снайперів однієї з механізованих бригад ЗСУ. Днями в Луганській області цей Bushnell був пошкоджений російською антиснайперською системою - ми точно не знаємо якою, але, можливо, це був індикатор "Луч 1-М".

Волонтери пояснили, що система, яка пошкодила приціл, працює на двох рівнях. "На першому етапі спеціальний пошуковик шукає оптичні прилади в радіусі 2 км. Він же обчислює "якість" оптики - на відміну від снайперського прицілу, звичайний бінокль "пошуковику" буде не цікавий", - сказано в повідомленні.

Потім використовується лазер, який також в радіусі до 2 км спалює сітківку ока, а також шкодить лінзі прицілу. "Неозброєним оком пошкодження побачити дуже складно - реально підтвердити факт пошкодження лазером можна тільки після повного розбирання прицілу. Але, якщо придивитися, то під певним градусом зі зворотного боку прицілу можна побачити скол на лінзі - чорна цятка, схоже на звичайний скол на пляшці", - пояснили в "Повернись живим".

"У момент, коли російський прилад бив по Bushnell, наш снайпер не дивився в приціл. Це врятувало його. Коли аналогічна ситуація трапилася в минулий раз, військовий зміг відновити зір лише на 30%. Природно, після такого поранення про службу на посаді снайпера не може бути й мови", - додали волонтери.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...