Хіти тижня. Спланований "удар": США "знищать" російські бойові вертольоти (фото, відео)

Машини повинні послужити в якості потенційних супротивників.

Ілюстрація: novate.ru

Морська піхота США планує використовувати на військових навчаннях російські вертольоти - або бойовий Мі-24, або транспортний Мі-17, повідомляють Патріоти України з посиланням на відомче видання Marine Corps Times.

"Ударний вертоліт, завдяки своїм розмірам, функціям, вогневій потужності і можливостям маневрування і захисту, являє собою унікальну загрозу, яка створює реалістичну, несхожу і надійну протиборчу силу", - наголошується в заяві корпусу.

Пілоти вертольотів будуть зображувати нанесення ударів по повітряних і наземних цілях, а також імітувати розвідку. Кожна машина відлітає не більше 40 годин, пояснює видання.

Вертоліт Мі-24 ( "Крокодил") почали випускати в 1971 році. У нього безліч модифікацій, і він експортувався у багато країн світу. Машина брала участь в операціях в Афганістані, Чечні і Сирії.

Це один з найпоширеніших ударних вертольотів у світі.

Мі-17 - модифікація Мі-8. Літальний апарат взяли на озброєння в 2009 році. Його поставили більш ніж у 100 країн світу.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...