Хіти тижня. "Справа зовсім дійшла до крайнощів": У Росії можливий військовий переворот, - Фельгенгауер

Внутрішньополітичне напруження в Росії досягло максимуму за останні роки...

За деякими даними, Росія може перекинути на Донбас два нових підрозділи повітряно-десантних військ, щоб спробувати спровокувати українську армію на наступ, потім нанести їй максимальних втрат і поліпшити свої бойові позиції у Луганській області. Чи справді Росії потрібна зараз подібна авантюра, "Апострофу" розповів російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер, передають Патріоти України.

"Сама собою можливість більш серйозних бойових дій на Донбасі, звичайно, є. Але в тому, що це прямо зараз там почнеться, я трохи сумніваюся. По-перше, навряд чи про подібні дії, якщо вони все-таки почнуться, можна буде заздалегідь прочитати в інтернеті. Отож, скоріше, зараз нічого такого не буде. А дрібне поліпшення бойових позицій – річ не принципова і не особливо потрібна.

Ну а взагалі, звичайно, в майбутньому можливі певні проблеми. Можливо, і зараз теж. Це все не виключено.

Дії Росії в першу чергу обумовлені внутрішньополітичною боротьбою. Справа зовсім дійшла до крайнощів, внутрішньополітичне напруження в Росії досягло максимуму за останні роки. Такого загострення не було, напевно, з 2012 року. Це, насамперед, відображається на зовнішній політиці – і в Сирії, і в Україні, і на загальному погіршенні відносин із Заходом, і, навіть, ставлення до кризи у Вірменії. Усе це може призвести та призводить до загострень по всьому периметру зовнішньої політики.

Але це відображення внутрішньополітичної боротьби. Я не виключаю навіть військового перевороту в Росії. Це, можливо, вкрай малоймовірний сценарій, але виключити його повністю не можна.

За два тижні в Росії буде новий уряд, і, очевидно, можлива абсолютно нова політика. [Російський політик Олексій] Кудрін дає переможні інтерв'ю, що він тепер буде рулити. Природно, що для російської "партії війни" це настільки серйозна загроза, що заради цього можна хоч війну з Україною затівати, щоб цього уникнути.

Те, що в Росії "всі підтримують Путіна з усіх питань", що вибори пройшли – не грає ніякої ролі. Тому що у нас не демократія і народ нічого не вирішує. А всередині правлячої еліти найгостріша криза: люди не знають, куди бігти, де ховатися і що буде."

Опублікував: Олег Устименко

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...