Хіти тижня. Справжній "головний біль" для Москви та її контррозвідки: Хто така новий директор ЦРУ Джина Гаспел, котра змінила на посаді "яструба" Помпео

«Джеймс Бонд у спідниці» під вигаданою легендою працювала в «Імперії зла». Отже добре знайома з новим-старим ворогом №1 своєї великої держави. Саме Хаспел зіграла ключову роль у висилці російських дипломатів із США після отруєння Скрипалів у Британії.

У пресу просочилася цікава інформація про новопризначену директрису американської розвідки ДжиніГаспел. Нова голова ЦРУ 15 років працювала у Москві під підробленими документами, повідомляють Патріоти України з посиланням на Бі-бі-сі.

Хапсел починаючи з 1980-го року аж до 2002-го займалася шпигунською діяльністю на Росії. На Росії вона проживала під журналістським прикриттям, стверджує британський телеканал. Леді працювала в редакції газети "The Moscow Tribune" під іншим ім'ям і прізвищем.

Джина Гаспел - дочка американського військового льотчика, виросла на авіабазах по всьому світу, частину дитинства провела в Кентуккі - південному штаті США, відомому своїм низьким рівнем освіти і високим безробіттям.

Перша тривале відрядження в якості офіцера ЦРУ - Африка. Через рік після повернення з Африки вирушила на Росію. Відрядження в СРСР збіглося з розпадом імперії і закінченням «Холодної війни».

Хаспел працювала на Росії під прикриттям - її біографія досі ретельно цензуруване і підчищене не тільки для широкої громадськості, а й для членів сенату, котрі володіють високим рівнем доступу до секретної інформації. До теперішнього часу про перебування Джини Гаспел на території Радянського Союзу, а потім Азербайджану і Росії, широкому загалу було невідомо.

У 2001 році розвідниця попросила про переведення в контртерористичний центр ЦРУ і вийшла на роботу 11 вересня 2001 року.

Пізніше Хаспел відслужила два відрядження в Англії і повернулася до США на початку 2017 року. Саме Гаспел і її думки зіграли ключову роль у недавній висилці російських дипломатів після отруєння Сергія і Юлії Скрипаль в Британії.

Також відомо, що вона причетна до допитів полонених моджахедів в Іраку, Пакистані та ін. Про це повідомив, зокрема, колишній агент ЦРУ Джон Кіріаку газеті «Вашингтон пост».

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...