Хіти тижня. Стало відомо, чому в Росії так злякалися "перевероту" в Венесуелі

У разі приходу до влади у Венесуелі опозиційних сил, Росія може втратити контроль над нафтовою промисловістю країни. Про це розповіла фахівець з політики країн Латинської Америки, кандидат політичних наук Олександра Ковальова, повідомляють Патріоти України.

Вона нагадала про угоди, які в грудні 2018 року уряд Венесуели уклав з Росією - про істотні інвестиції в нафтовидобувну промисловість. За її словами, мова йде про значні контракти, які дадуть РФ дуже істотний вплив на венесуельську економіку, що дуже невигідно США.

"Мова йде про вплив не тільки в нафтовій, а взагалі в добувній промисловості. Росія хоче займатися в тому числі і видобутком золота. А Венесуела - надзвичайно важлива для США країна. Тобто ситуація назріла. Якщо опозиція прийде до влади, то, напевно, оскаржить ці угоди з Росією, щоб повернути собі контроль над нафтовою промисловістю. І Росія навіть може втратити ці гроші, якщо Венесуела вже їх отримала і вирішить не повертати. тобто в певному плані нинішні події навіть на руку Венесуелі", - пояснила експерт.

На думку Ковальової, спроба перевороту пов'язана саме з цими угодами.

"Адже Мадуро обрали президентом ще в травні 2018 року, а 10 січня відбулася тільки інавгурація - тобто формальність, яка нічого не змінювала. Хуана Гуайдо обрали головою Національної асамблеї 5 січня, і те, що очолив парламент саме він, було досить випадковим, тому що раніше він був невідомим політиком для Венесуели. І дуже впливовим він став всього за кілька днів, проголосивши себе як глава Національної асамблеї тимчасовим президентом. Конституція Венесуели передбачає таку можливість, якщо президент не виконує свої обов'язки", - зазначила вона.

Нагадаємо, що багато російських ЗМІ і політики негативно сприйняли масові протести в Венесуелі, називаючи їх "держпереворотом". Також про сітуаіі висловився президент РФ Володимир Путін в телефонній розмові з диктатором Ніколасом Мадуро. Він назвав протести деструктивними і спровокованими зовнішнім втручанням.

Джерело: Апостроф

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...