Хіти тижня. Стало відомо, як Росія блокуватиме отримання Україною Томосу

У Росії задіяли всі важелі, щоб не дати Україні отримати Томос про автокефалію Української православної церкви. У хід пішли пропаганда, вкидання з метою дискредитації Вселенського патріархату.

Про це розповів український журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України.

«Що стосується томосу, то росіяни включили на повну потужність всі важелі, щоб заблокувати нам процес його отримання. Варіантів дуже багато. Аж до дискредитації Вселенського патріарха Варфоломія. Тобто набір пропагандиста найвищого рівня використовується на повну котушку, як використовувався свого часу в СРСР, Німеччини, тих же Штатах. Механізми однакові. Плюс підкуп ніхто не відміняв», - вважає Цимбалюк.
За словами журналіста, що відслідковує інформаційну політику в РФ, Кремль знову вкидає в медіа тезу про єдиний народ і неприпустимість розколу. «Набуття українською церквою незалежності подається в Росії як спроба "бандерівців" і "укрофашистів" відірвати Росію від України. Коли їм ставиш резонне питання: "Хлопці, ви ж першими це почали - спочатку в Криму, потім на Донбасі ...", вони знову заводять свою мантру про єдиний народ і велику Русь», - дивується Цимбалюк.
До тієї ж серії пропагандистських прийомів Кремля журналіст відносить організовані московськими церковниками хресні ходи. «Дурять прихожан. Дивно бачити в Києві і інших містах хресні ходи з вимогою миру. Нехай ці священики зберуть свою паству і поводять її навколо Кремля і по Червоній площі», - запропонував Цимбалюк.
Опублікував: Олег Устименко

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...