Хіти тижня. Стало відомо, скільки українців підтримують створення єдиної ПЦУ, а скільки - воліють залишитись у РПЦ

Створення в Україні єдиної православної церкви підтримують 43% українців, а найбільше таких прихильників - на заході країни. Водночас, 22% громадян не підтримали об'єднання церков.

Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження, проведеного з 19 до 25 грудня 2018 в усіх регіонах України Центром Разумкова спільно з Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва, передають Патріоти України.

"43% громадян України підтримують створення в Україні помісної автокефальної православної церкви, не підтримують – 22%. Частка тих, хто підтримує створення в Україні помісної автокефальної православної церкви, істотно зросла порівняно з травнем 2018 року (тоді таку підтримку висловлювали 31% респондентів), за рахунок скорочення частки тих, кого це не цікавить, і тих, хто не визначився (сумарна частка таких респондентів знизилася з травня по грудень з 49% до 35%)", – йдеться у результатах дослідження.

Водночас, частка противників створення в Україні помісної автокефальної православної церкви майже не змінилася. Так, у травні вона сягала 20%, а у грудні – 22%.

Частка тих, хто підтримує створення єдиної церкви, переважає частку тих, хто це не підтримує, у західному регіоні країни – відповідно 70% і 7% та в центральних областях - відповідно 52% і 18% опитаних.

Окрім того, в східних та південних регіонах майже половина жителів або не цікавляться цією проблемою, або не визначилися.

Опитування проходило по всій Україні окрім окупованих Криму та територій Донецької та Луганської областей.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі": Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...