Хіти тижня. "Ставки дуже великі": Патріарх Кирило влаштував істерику через томос для України

Патріарх Московський Кирил вважає, що надання Константинополем томосу Україні - це "глобальне замовлення" на руйнування Російської православної церкви. Про це він сказав у вівторок у Москві на зустрічі з учасниками фестивалю "Віра і слово", повідомляють Патріоти України.

"Ставки дуже великі, і замовлення на руйнування єдності нашої церкви - це замовлення, яке має глобальний вимір", - заявив Кирил. За його словами, комусь треба було нанести удар по цьому "острову свободи".

Кирил вважає, що російські православні "вільні від глобального обдурення і панування чужих думок". Він додав, що "трагедія України виходить за межі політичного поля, вона має містичний вимір".

Відзначається, що також він розповів про підготовку своєї закритої зустрічі з патріархом Варфоломієм, яка пройшла в Стамбулі 31 серпня, і була останньою спробою дипломатичного вирішення конфлікту з Константинополем навколо України.

За словами глави РПЦ, він пропонував константинопольській стороні провести зустріч на нейтральній території, наприклад в швейцарському місті Шамбезі.

Але патріарх Варфоломій наполягав на зустрічі саме в його стамбульській резиденції, і патріарха Кирила стали відмовляти у Москві від цього візиту, вважаючи, що для нього це буде принизливим. Він акцентував, що вже тоді, на цій зустрічі, позиція патріарха Варфоломія щодо України було висловлено "досить різко і радикально".

Один із пілотів збитого російського Ту-22МЗ загинув, пошуки ще одного тривають, - губернатор Ставропольського краю

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:44

Один із льотчиків збитого російського літака Ту-22МЗ загинув. Про це повідомив губернатор Ставропольського краю країни-агресора РФ Володимир Владимиров у Telegram, передають Патріоти України. "Отримано уточнені дані щодо інциденту з російським військов...

Бо Путіну потрібне "гарматне м'ясо": Росіянам влаштують масову перевірку дітородності

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:30

Російський уряд доручив регіонам перевірити репродуктивне здоров'я росіян на тлі сталого падіння народжуваності. Про це йдеться у виданні "Медвестник", передають Патріоти України. Російське МОЗ спрямувало в суб'єкти рекомендації щодо диспансеризації чо...