Хіти тижня. Stinger для України: Сполучені Штати після поставок Javelin погодили також надання ЗСУ систем ППО

У 2019 Україна отримає від Сполучених Штатів Америки системи протиповітряної оборони Stinger.

Надання даного типу зброї обумовлено в рамках оборонної допомоги ЗСУ від Пентагону, - розповів військовий експерт Олег Жданов, посилаючись на проект, затверджений в Сенаті США, передають Патріоти України.

«Згідно з планом про передачу Україні летального озброєння, узгодженого в 2017 році, США нам повинні були передати снайперські гвинтівки, протитанкові комплекси Javelin і ППО. Гвинтівки й ПТРК ми вже отримали. Швидше за все, в 2019 році нам нададуть ППО. Це переносні Stinger ближнього радіусу дії», - повідомив експерт.
Він зазначив, що в кошторисі обумовлено 50 мільйонів доларів США на ППО для України і це 40 комплексів Stinger плюс снаряди до них.
При цьому експерт повідомив, що дозволу на використання ЗСУ озброєння від Пентагону поки немає. «Якщо почнуться активні бойові дії на Донбасі, то 210 ракет Javelin - це 210 знищених бронецілей. На Донбасі близько 700 танків противника, і 210 будуть знищені відразу», - зазначив він.

У березні в США було остаточно узгоджено рішення про передачу Україні оборонної допомоги у вигляді пускових комплексів Javelin і зарядів до них. Допомога буде видана безоплатно - США самі оплатять поставку з коштів, які передбачені оборонним бюджетом.

Опублікував: Олег Устименко

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...