Хіти тижня. Стокгольмський синдром: Портников розповів, у яку пастку втрапили українці з подачі Кремля (відео)

Нам намагаються вселити тезу про те, що Україна сама винна в нападі на неї Росії.

Протягом декількох років українцям намагаються вселити тезу про те, що Україна сама винна в нападі на неї Росії, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Апостроф". Таку думку висловив журналіст і публіцист Віталій Портников.

"Це ще з 2014 року триває. Нас весь час переконували, що в усьому винна Україна. Якби ми не скакали на Майдані, сказав мені нещодавно один поважний український історик, то Росія б на нас не напала. Ви не знаєте цієї тези?", - зазначив він.

За словами журналіста, прийняття українцями цієї тези є нічим іншим як стокгольмський синдром.

"Так набагато легше. Якщо вони нічого не можуть зробити з Путіним, то, можливо, вони можуть щось зробити із власною владою. Вони ж безсилі відносно реальної проблеми. Це як тяжкохвора людина. Припустімо, людина нічого не може вдіяти з хворобою, тоді вона зривається на лікарях або на домашніх. Якщо ті їй кажуть, що треба пити ліки, вона вважає, що ці люди хочуть лише звести її в могилу. Це абсолютно нормальний синдром", - пояснив Портников. В даному контексті він також навів цікаве порівняння.

"А ще уявіть собі, якщо ці лікарі водночас крадуть у вас срібні ложечки. Це ж теж відбувається, правда? Тобто вони вам дають ліки, хвороба серйозна, але ви бачите, що лікар приходив, а ложечки зникли. Вам важко довіряти лікарю в цій ситуації. Він каже вам: "Ну що ті ложечки? Вони мені теж потрібні, бо я теж п’ю чай, але я вас врешті-решт вилікую, ви одужаєте й купите собі нові". "Але ж то мої були ложечки, віддай!" Фактично така у нас дискусія. Якби наші лікарі не крали ложечок у наших хворих, то хворі, можливо, були би більш адекватні щодо лікарів. Не можна сказати, що тільки хворий винен, тому що у нас абсолютно особливі бригади швидкої допомоги, я б сказав, своєрідні", - резюмував журналіст.


Опублікував: Інна Мартинчук

На шкільному автобусі возив окупантів у Бєлгород: СБУ затримала мешканця Харківщини (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:02

Служба безпеки України затримала 59-річного мешканця селища Козача Лопань Харківської області, який під час окупації допомагав росіянам проводити ротацію, а також привозив їм зброю та боєприпаси. Про це СБУ повідомила у четвер, 18 квітня, передають Пат...

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...