Хіти тижня. Столичний суд відкрив справу щодо звільнення Авакова

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо не подання до Верховної Ради подання про звільнення очільника МВС.

Про це повідомляє прес-служба суду, передають Патріоти України.

Зазначається, що суд розглядитиме адміністративну справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін. В окружному адмінсуді пояснили, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. "Згідно з Кодексом адміністративного судочинства України, суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження", - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними реєстру, 5 березня позов до суду подала Олена Халагєра. Людина з таким іменем є співвласником (50%) адвокатського об'єднання "Айлекс".

У суді зазначили, що позивач просить суд визнати протиправними дії Авакова, а саме порушення положень ст.7 Закону України "Про Кабінет Міністрів України", що стосуються вимог до членів Уряду.

Водночас, позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність прем`єр-міністра щодо нездійснення контролю за діяльністю очільника МВС, не подання до ВРУ подання про звільнення Міністра Авакова, а також просить суд зобов’язати очільника Кабміну внести до парламенту відповідне подання.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...