Хіти тижня. Страх для окупантів: В Україні випробували нову модифікацію ПТРК "Скіф" (фото)

Конструкція удосконаленого протитанкового керованого ракетного комплексу "Скіф" зазнала низку змін згідно з вимогами ЗСУ.

Фото: ФБ

На одному з військових полігонів відбулися успішні випробування нової модифікації протитанкового керованого ракетного комплексу "Скіф" (експортна версія українського ПТРК "Стугна-П"), повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу КБ "Луч".

Повідомляється, що конструкція удосконаленого протитанкового керованого ракетного комплексу "Скіф" зазнала низку змін згідно з вимогами потенційного замовника.

Усі модифікації були направлені на адаптацію пускової установки для використання її в умовах м'яких ґрунтів та піску. Сама ракета не зазнала змін, бо від самого початку розроблялася для застосування в будь-яких кліматичних та погодних умовах, без винятків.

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Попко Сергій Миколайович під час випробувань високо оцінив модернізацію сучасного українського протитанкового ракетного комплексу.

"Обладання штатного ПТРК потужним тепловізором дає змогу гарантовано уражати бронетехніку ворога в умовах складної видимості та вночі. Ця розробка вкотре підтверджує, що наша країна має надзвичайно високий науковий потенціал, який дозволяє створювати зразки озброєння та військової техніки на рівні провідних країн світу", – додав Сергій Попко.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...