Хіти тижня. Таємна зброя Кремля: У США розказали, як росіяни непомітно вбивали американських дипломатів

Нещодавно в американських ЗМІ з'явилися подробиці гучного інциденту на Кубі у 2017 році. Виявляється, проти співробітників посольства США застосували акустичну зброю нового покоління.

В серпні 2017-го, представники Державного департаменту США заявили, що 16 співробітників їх посольства на Кубі постраждали в результаті так званих "акустичних атак". Що це за атаки і хто їх скоїв - з'ясовується досі, передають Патріоти України.

За рік троє вчених, які проводять розслідування впливу зброї спрямованої енергії на американських дипломатів на Кубі у 2017-му, розповіли журналу National Defence деякі деталі того інциденту.

Професор кафедри неврології та біохімії медичного центру Джорджтаунського університету Джеймс Джордано каже, що минулорічний випадок в Гавані може стати відправною точкою до створення нового типу озброєння - нейрозброї.

"Ефект від такої зброї може бути прихованим, тривалим, досить руйнівним і його дуже складно визначити. Це не є зброєю масового ураження, але, при нагоді, нею можна знищити все, від окремих клітин в тілі - до цілих суспільств і геополітики", - говорить Джеймс Джордано.

Інший вчений - дослідник вестибулярного апарату з Університету Майамі доктор Майкл Хоффер - також вважає, що співробітники посольства США були жертвами точкових атак подібної зброї: "Жертви перебували у своїх будинках або номерах готелю, коли відчули однакові симптоми: гучні спалахи звуку, відчуття тиску, біль, дзвін у вухах і запаморочення".

Як відомо, після цього випадку влада США заявила про скорочення дипломатичного штату в Гавані більш ніж наполовину і рекомендувала американцям утриматися від поїздок на Кубу через невизначені атакт.

З огляду на це, НВ представляє топ-5 видів зброї, яка змінять світ.

Нейрозброя

Фактично, це визначення існує лише у розрізі конспірології. Всі експерименти з будь-якою психотронною зброєю, що нібито впливає на мозок і викликає фізичний дискомфорт, розлад психіки або навіть смерть, були неуспішними і їх відносили до розряду псевдонаукових досліджень.

Але, після вищеописаного випадку на Кубі, питання нейрозброї знову стало актуальним. Вчені, які розслідують цю історію, припускають, що саме таку зброю було задіяно для атаки на дипломатів.

За їхньою версією, невідома зброя спрямованої енергії викликала психічний розлад у співробітників посольства США через ефект "кавітації", - створення бульбашок повітря біля внутрішнього вуха і вибух цих бульбашок у вестибулярних акведуках, що несуть кров до мозку.

Експерти поки не можуть відповісти, хто за цим стоїть, але заявляють, що "ящик Пандори відкрито", адже пристрої, які потрібні для створення подібного ультразвукового ефекту, продаються в інтернеті менш ніж за $300.

Мікрохвильова пушка

Багато відомо про негативні ефекти мікрохвильового випромінювання, але мало хто знає, що на початку 2000-х Пентагон розробляв зброю, яка випромінює електромагнітні коливання в діапазоні міліметрових хвиль.

Така зброя призначена для нелетального ураження противника. Через дії електромагнітних хвиль на певній частоті, вонп може викликати різні ефекти, від больового шоку і паніки - до опіків та втрати зору.

Систему планували встановлювати на бронетранспортерах, і, за допомогою великого екрану, направляти вражаючий промінь діаметром у 2 метри на відстань до кількасот метрів.

Військові навіть провели випробування на добровольцях - піддослідні змогли терпіти біль до 5 секунд, після чого вода в клітинах шкіри нагрівалася до високих температур і біль ставав нестерпним.

Мікрохвильову пушку розглядали як засіб боротьби з агресивними протестувальниками, але ще не визначені наслідки такого випромінювання, оскільки цивільне населення може мати металеві аксесуари, кардіостимулятори і т.д.

"Дальнодіючий акустичний пристрій"

Більш "гуманний" метод боротьби з недоброзичливцями також винайшли у США в нульових.

"Long Range Acoustic Device" (LRAD) або, кажучи простими словами, звукова гармата діє по досить банальноик принципу: пристрій вражає людей потужним звуком.

Якщо слуховий апарат людини можна пошкодити при 130 децибелах, - то в такій акустичній зброї застосовують до 150 децибел гучності.

Спочатку, пристрій розглядався винятково як метод захисту флоту США від піратів, але, пізніше, технологію використовували у деяких країнах для розгону протестувальників.

Повідомлялося, що американські військові навіть використовували пісні групи Metallica, щоб змусити говорити іракських полонених.

Лазерна гармата

Звичайно, згідно з Женевською конвенцією лазерну зброю заборонено використовувати проти людей, тому американці збираються атакувати ним тільки ворожу техніку. Наприклад, безпілотники.

Надточна зброя спрямованої світлової енергії потужністю до 30 кВт може не тільки вивести з ладу системи управління, але і нанести фізичні ушкодження.

У перспективі, така система може бути дуже популярною для знищення дронів, адже вартість одного світлового удару становить всього один долар.

Видання CNN писало, що лазерну гармату, яка виробляє безшумний невидимий постріл зі швидкістю світла, вже успішно використовували у Перській затоці.

Енергетичне захисне поле

Єдина система озброєння в нашій добірці, яка призначена винятково для захисту, була запатентована відомим авіавиробником Boeing три роки тому.

Опис технології звучить досить футуристично: плазмове силове поле повинно захищати бронетранспортери від вибухової хвилі.

Компанія навіть представила проект, в якому пояснювалося, що за допомогою комбінації лазерів, електрики і мікрохвиль, система буде швидко нагрівати повітря і створювати тепловий щит між машиною і вибуховим пристроєм.

На жаль, такий невидимий купол не може захистити об'єкт від прямого попадання уламків, а тільки знижує рівень вибухової хвилі, щоб запобігти перекиданню і втраті керування транспортним засобом під час вибуху.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...