Хіти тижня. Такого шквалу вогню не кожен флот витримав би: Стало відомо, скільки "орли" Путіна випустили боєкомплектів по двох катерах та одному буксирові ВМСУ

В український катер влучило щонайменше чотири снаряди з великокаліберної гармати.

Українські катери обстріляли із великокаліберних гармат. Фото: ЕРА.

Унаслідок обстрілу РФ у районі Керченської протоки українських військових кораблів ніхто не загинув лише за щасливим збігом обставин. Таку думку 4 січня висловив адвокат командира захопленого Росією катера "Бердянськ" Романа Мокряка Ілля Новіков в ефірі радіостанції "Эхо Москвы", передають Патріоти України.

"Стріляли з великокаліберної гармати. За спостереженнями мого підзахисного Романа Мокряка, було витрачено майже 1200 снарядів. Вони дивом не загинули. Стріляв прикордонний корабель "Изумруд", – розповів він.

Новіков зазначив, що українські кораблі почали розходитися, щоб вийти з-під обстрілу. "У підсумку "Изумруд" пішов за катером "Бердянськ", на якому перебував Роман. У них влучили чотири рази. Щонайменше чотири рази. Це те, що помітив екіпаж. Можливо, зараз буде проведено експертизу цього корабля і ми дізнаємося, що було більше влучень. Але чотири вони зафіксували самі. Із них два були безпечні, а два небезпечні", – повідомив адвокат.

Одне з влучень призвело до поранення трьох членів екіпажу. "Усередину снаряд не залетів випадково. Там броня, по-перше, була. По-друге, він натрапив на певну технологічну залізяку, яка там була. Фактично, одержані ними поранення – це їм власною бронею посікло ноги. Пройшла така хвиля осколків низом, хто сидів найближче від усіх, найбільше постраждав", – зазначив Новіков.

Він додав, що перебування постраждалих моряків у "Матросской тишине" є непрямим визнанням російських тюремників, що завдані українцям поранення доволі серйозні. "Уважається, що в СІЗО "Лефортово" менш якісна медсанчастина, ніж у "Матросской тишине", – розповів адвокат. Після поранення членів екіпажу командир катера ухвалив рішення здаватися, розповів Новіков.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...