Хіти тижня. Таких зіткнень ще не було: На Заході назвали ключові відмінності війни України з Росією від інших конфліктів

Українці втратили на Донбасі порівняно небагато солдатів тільки тому, що були готові воювати, вбивати і гинути.

Ілюстрація: tvc.ru

Війна України з Російською Федерацією відрізняється від інших конфліктів тим, що її ведуть країни, що мають схожий військовий потенціал. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив польський військовий експерт Лукаш Надольський, повідомляють Патріоти України.

"Війни, які веде Захід з 1989 року, наприклад, в Іраку, були "легкими", тобто велися за допомогою високоточної зброї, коли у противника не було шансів вступити в боротьбу. Війна в Україні інша: її ведуть дві країни, які мають схожий технологічний потенціал. Зрозуміло, що Росія має перевагу - кращі танки і протиповітряні системи - але не використовує свій арсенал з різних причин", - сказав він.

Експерт уточнив, що це не та диспропорція в силі, яка спостерігалася в Іраку. У зв'язку з цим війна на Донбасі стає кривавою для обох сторін і кожна з них готова до боротьби тільки тоді, коли її солдати готові на велику жертву, воюючи сміливо і рішуче.

"Подобається нам чи ні, але росіяни воюють жертовно, вірять в те, що роблять: в ідею "русского міра", що захищають "матінку Росію", воюючи в Україні з бандерівцями", солдатами НАТО і польськими найманцями", - підкреслив Надольський.

Він додав, що українці втратили на Донбасі порівняно небагато солдатів тільки тому, що були готові воювати, вбивати і гинути. "І це привело до того, що лінія фронту виглядає так, як зараз, а не по-іншому. Якби в Україні не було таких сміливих людей, то, ймовірно, вже не було б і України", - підсумував експерт.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...