Хіти тижня. ​Тепер дійсно може бути: Український кум Путіна зробив резонансну заяву щодо звільнення мученика Олега Сенцова

Як відомо, Володимир Володимирович довіряє та дослухається лише до однієї людини в Україні, і «царські подарунки» робить лише на його прохання, розраховуючи на просування Медведчуком інтересів їх обох.

В Кремлі схоже хоч і роздратовані але шукають спосіб позбутися Сенцова, поки той живий. Надію всилили слова заголом не дуже балакучого українського кума ВВП. Лідер проросійської організації "Український вибір" Віктор Медведчук заявив, що незаконно ув'язнений в Росії український режисер Олег Сенцов повернеться додому, зазначають Патріоти України. Відповідну заяву з деякими зауваженнями одіозний політик зробив в інтерв'ю свого телеканалу 112 Україна.

"Не треба розписуватися за нього (Сенцова), чи писатиме він клопотання про помилування. А що такого страшного, якби він його написав, і ми знали точно, що якщо він його напише, то ми зуміємо домовитися з Росією, щоб його звільнили? У чому страх? Нам що, "шашечки чи їхати?", – сказав Медведчук.

Коли ведучий запитав, чи приїде Сенцов додому, політик відповів: "Звичайно, приїде". При цьому Медвичук зауважив, що в переговорах про звільнення українського режисера зроблена пауза.

"Можу сказати, що я не знаю, хто веде сьогодні переговори щодо Сенцова, мною вони велися кілька місяців тому. І були різні варіанти, які були предметом обговорення. Те, що відбувається сьогодні – я бачу, що ці переговори не ведуться. Що пішло не так? Ось про це поки що краще не говорити", – підкреслив політик.

"Було прохання президента України такі переговори проводити – і я їх проводив. У минулому році і в цьому. Зараз зроблена зупинка. Чому? Тому що почалися розбірки між уповноваженими з прав людини – Денісовою і Москальковою... Я не вважаю правильним те, як поводиться пані Денісова. Вона поводиться не як уповноважений з прав людини, а як політик. Її дії необачні", – додав Медведчук.

Також проросійський політик наголосив, що будь-який тиск на керівництво Росії в питанні звільнення політв'язнів "є контрпродуктивним і жодної користі не принесе".

"Звернення і вимога через міжнародні організації до РФ, на жаль, навряд чи вплинуть. Треба вести переговори з РФ, треба пропонувати когось натомість, кого Україна може звільнити, щоб звільнити тих, чиєї свободи ми бажаємо, і тих, хто сьогодні перебуває в умовах утримання під вартою в РФ", - сказав Медвечук.

Нагадаємо, що звільнення Надії Савченко було обставлене особисто Володимиром Путіним як подарунок своєму любому кумові, котрого досі так хоче бачити на чолі України.

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...