Хіти тижня. Тепер "ихточнонет": Кремль відхрестився від загиблих у Сирії "вагнерівців"

Фото: novorosinform.org

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не має інформації про інших росіян у Сирії, окрім кадрових військових, повідомляють Патріоти України.

Пєсков відзначив, що росіян багато по всьому світу і отримувати інформацію про них складно. Закликав не довіряти ЗМІ і звернутися в оборонне відомство.

"Ми оперуємо тими даними, які стосуються військовослужбовців Збройних сил РФ, які беруть участь в операції ВКС Росії на підтримку сирійської армії. Даних про інших росіян, які можуть перебувати в Сирії, ми не маємо ", - заявив речник.

"В даному випадку ми закликаємо все-таки не використовувати повідомлення ЗМІ як першоджерело. І, звичайно ж, давайте віддавати собі звіт, що в багатьох країнах світу перебуває досить значна кількість наших співвітчизників-росіян, і, звичайно, тут володіти якоюсь детальною інформацією дуже складно ", - зазначив він.

Таким чином відповів на питання про загибель членів так званої "групи Вагнера" разом з президентськими військами Асада у Сирії 7 лютого. Порекомендував журналістам звертатися до Міністерства оброни за подальшою інформацією.

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....

Особлива "гра" Кремля? В ISW пояснили, що стоїть за арештом заступника Шойгу, якого запідозрили в держзраді

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:47

Російська влада заарештувала заступника міністра оборони Тимура Іванова 24 квітня за звинуваченням у отриманні хабаря, хоча інші джерела вказали, що він підозрюється у державній зраді. Арешт топчиновника викликав в інформаційному просторі країни-агресо...