Хіти тижня. Томос для України: Кирило влаштував істерику і пригрозив Варфоломію "страшним судом"

Глава РПЦ Кирило написав листа Вселенському патріарху Варфоломію з вимогою відмовитися від надання Україні Томосу.

Відповідний документ опубліковано в Telegram-каналі "Церквач", де вказується, що п'ятисторінкове послання було "емоційним", передають Патріоти України.

Зокрема, глава РПЦ в черговий раз обізвав Православну церкву України – "возз'єднанням розкольників", а також заявив, що засмучений симпатією Варфоломія до неї. "Возз'єднання розкольників з Церквою стало б великою радістю для православних України, так і для всього православного світу, якби проходило відповідно до приписів канонічного права... Але нинішній політизований процес далекий від норм і духу святих канонів. Його супроводжує жахливе нагромадження брехні, а тепер вже й насильство по відношенню до справжньої Української Православної Церкви", – написав Кирило.

Він заявив, що попереджав Варфоломія, ніби його "вводять в оману". І говорив йому про це і наодинці, і при свідках.

"Тепер же, коли ці плани в значній мірі реалізовані, можливо, в останній раз звертаюся до вас перед лицем всієї Православної церкви ... відступити зараз від спілкування з "розкольниками", відмовтеся від участі в політичній авантюрі їх легалізації", – заявив глава РПЦ.

"Те, що ви називаєте помісним собором, стало зборами розкольників під прикриттям імені Святої Константинопольської церкви", – сказано в листі.

В іншому випадку патріарх Кирило загрожує чолі Константінольськой церкви "Страшним судом". "Якщо ви зробите в спосіб, викладений у Вашому листі, то Ви назавжди втратите можливість слугувати єднанню святих Божих Церков, перестанете бути першим в православному світі, а завдані Вами страждання православних українців підуть за вами на Страшний суд безстороннього Господа нашого і будуть свідчити перед ним проти Вас. Ще не пізно зупинитися", – написав Кирило.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...