Хіти тижня. Томос для України: Митрополит Онуфрій "встромив ножа" у спину московським "пропаганд*нам"

Предстоятель УПЦ МП не поспішає піднімати свою паству на "священну війну" проти об'єднаних сил Хунти та Константинопольського патріархату.

У той час, як Москва смакує початок релігійної війни в Україні та відкрито заявляє про "бої за парафії" між парафіянами Московського і Київського патріархатів, сторони сіли за стіл переговорів і домовилися про мирне вирішення церковних питань, передають Патріоти України.

В українській столиці пройшла зустріч представників влади з лідерами православних церков Київського та Московського патріархату. Таку інформацію на своїй сторінці в facebook опублікував народний депутат України Антон Геращенко.

Він повідомив про те, що переговори відбулися за участю Арсена Авакова, міністра МВС України, представника УПЦ КП архієпископа Євстратія, а також митрополита Київського Онуфрія. Всі вони обговорили питання, пов'язані з визнанням української церкви Константинополем і ті процеси, які ці зміни можуть викликати в українському суспільстві.

"Митрополит Онуфрій заявив, що не бачить причин для кровопролиття, крім випадків незаконних спроб захоплення власності релігійних громад УПЦ МП", - пише учасник зустрічі Антон Геращенко. При цьому нардеп уточнив, що архієпископ УПЦ і міністр МВС заявили про недопущення будь-яких провокацій, пов'язаних з церковними питаннями.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...