Хіти тижня. Трамп працює над нестандартним рішенням: Україну можуть прийняти в НАТО як виняток

Гаррі Табах впевнений, що багато країн вже зараз готові підтримати Україну на голосуванні із цього приводу.

Гаррі Табах. Фото: соцмережі.

Незважаючи на те, що згідно зі статутом НАТО зараз Україна не може вступити до Альянсу, президент США Дональд Трамп знайшов спосіб для офіційного Києва обійти цю заборону, передають Патріоти України.

Про це заявив капітан ВМС США Гаррі Табах. Він впевнений, що тепер Трамп зосередиться на переговорах з НАТО з українського питання.

"Кілька років тому у вашій студії я сказав, що Україна ніколи не вступить у НАТО через п'ятий параграф. Тому що для цього Путін і почав все це в Україні. Якщо є факт оскарження кордонів, то країна не може вступити до НАТО", — нагадав Табах.

Однак, вважає офіцер, це правило можна змінити і його не завжди треба дотримуватися. Тому, уточнив він, зараз Трамп шукає спосіб обійти цей параграф і сказати: "Ми можемо зробити виняток і прийняти Україну до НАТО".

"Тому що у НАТО всі повинні проголосувати за. Всі — Ліхтенштейн, Латвія, Естонія... всі. Чому з Росією було так складно у НАТО? Тому що Литва або Естонія говорили: ми проти. І все. Фіть і все це закривалося. А в даному випадку я не думаю, що хтось проголосує проти України", — підсумував Табах.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...