Хіти тижня. "Це було просто жахливо": Трамп із Макроном посварилися

Днями США ввели мита на сталь і алюміній для ЄС, Канади та Мексики, що і послужило приводом для суперечки.

Трамп із Макроном посварилися. Фото: Рейтерс.

Минулого тижня під час телефонної розмови між лідерами США і Франції Дональдом Трампом і Емманюелем Макроном на тему торгових воєн і мігрантів спалахнула перепалка, яка ледь не закінчилася скандалом. Про те, що бесіда "пішла не за планом" після критики з боку Макрона, розповів канал CNN з посиланням на два своїх джерела в Білому домі, інформують Патріоти України.

Днями США ввели мита на сталь і алюміній для ЄС, Канади та Мексики. "Реально погано. Це було жахливо. Макрон думав, що може висловлювати думку, спираючись на (особисті) відносини, проте Трамп не в змозі стриматися під такою критикою", - описав телефонну розмову лідерів країн співрозмовник CNN.
23 квітня Макрон побував в США з державним візитом, після якого стверджував, що встановив вельми прямолінійні і відкриті відносини з Трампом. У прес-службі Єлисейського палацу за підсумками цієї розмови повідомили, що президент Франції "шкодує" про рішення США щодо мит і вважає його помилковим.

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....

Особлива "гра" Кремля? В ISW пояснили, що стоїть за арештом заступника Шойгу, якого запідозрили в держзраді

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:47

Російська влада заарештувала заступника міністра оборони Тимура Іванова 24 квітня за звинуваченням у отриманні хабаря, хоча інші джерела вказали, що він підозрюється у державній зраді. Арешт топчиновника викликав в інформаційному просторі країни-агресо...