Хіти тижня. Церковний скандал: У "російський" монастир на Афоні не пустили делегацію ПЦУ, - ЗМІ

Скандальність ситуації полягає головним чином в тому, що весь Афон знаходиться під юрисдикцією Вселенського патріарха, а не РПЦ та Гундяєва. Отже росіянин настоятель виступив проти волі свого архієрея.

Представників Православної церкви України не впустили до "російського" монастиря Святого Пантелеймона на Святій Горі Афон в Греції. Про це йдеться в матеріалі видання Romfea, передають Патріоти України.

"Паломництво на гору Афон з благословення Вселенського Патріарха і Святого Товариства у ці дні здійснює митрополит Одеський Павло з нової Церкви України. Сьогодні, в суботу, 9 лютого, митрополит Павло хотів відвідати Свято-Пантелеймонівський монастир (російський)", - зазначає видання.

Згідно з інформацією, "коли митрополит прибув до монастиря Святого Пантелеймона, братство повідомило йому, що у нього немає благословення для поклоніння". "Потім настоятель монастиря наказав закрити ворота монастиря для представників нової української церкви", - йдеться в повідомленні.

Крім того, настоятель пояснив високопреосвященству і членам супроводу, що "монастир не визнає їх, також не планують визнавати їх в майбутньому".

"Довгий Нептун" у дії: Україна у 10 разів наростила виробництво ракети, яка стала фатальною для ЧФ РФ

середа, 24 квітень 2024, 9:55

"Нептун" став улюбленою ракетою України для знищення Чорноморського флоту Росії. Все більше і більше таких ракет сходить з виробничої лінії. Як йдеться у матеріалі Forbes, зустріч "Нептуна" з багатьома російськими суднами закінчилася фатально для ворож...

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...