Хіти тижня. ''Цього ніколи не буде'': Чи справдилися знакові слова Патріарха Кирила (відео)

Ці слова Кирило висловлював ще на початку 2000-х років

Патріарх РПЦ Кирило був глибоко переконаний у тому, що Україна ніколи не зможе створити помісну автокефальну церкву, інформують Патріоти України. Такі переконання він висловлював ще на початку 2000-х років, розповів колишній народний депутат України, генерал-лейтенант Григорій Омельченко в ефірі "5 каналу".

"Я зустрічався із ними, були дискусії ввічливі і з Алексієм ІІ (колишній Московський Патріарх. — Ред.), і з Кирилом щодо незалежності України, церкви. Вони говорили, що ми — "єдиний братній народ". Науково починаєш доводити, що росіяни не є слов'янським народом, різні мова, історія, культура, звичаї, традиції, вкрадене наше православ'я. Але все зацементоване. Зазомбовані. Вони говорили негарні слова на адресу Філарета (колишній глава УПЦ КП. — Ред.), я захищав його, говорив: я щасливий, як офіцер, що є такий священик, котрий узяв на себе місію, щоб Україна мала незалежну церкву. Кажу: "Ми її обов'язково отримаємо". Знаєте, що мені сказали? Не так Алексій II, як Кирило: "Цього ніколи не буде, полковнику", — згадав Омельченко.

Він також додав, що у 1992 році мав доступ до архівів КДБ, оскільки працював юристом-консультантом у комісії Верховної Ради Російської Федерації. Там він дізнався, що Кирило дійсно був агентом КДБ, який діяв під псевдонімом "Михайло".

"Суть у нього не святої людини. Це структура КДБістського напрямку, пронизана людською ненавистю, злобою. За великим рахунком, міжнародний відділ зовнішньорелігійних зв'язків, який очолював Кирило, — це була резидентура спецслужб СРСР, а потім РФ", — підкреслив Омельченко.


Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...