Хіти тижня. "Ти, Ангело": Про обурливу витівку Трампа під час саміту НАТО

Дональд Трамп обзивав союзників паразитами, які споживають плоди американської потужності.

Ангела Меркель і Дональд Трамп. Фото: ЕРА.

Під час саміту НАТО в Брюсселі, президент США Дональд Трамп запізнився на засідання і накинувся з нападками на членів Альянсу. Про це пише The New Yorker, передають Патріоти України.

Як передає видання, Трамп обзивав союзників паразитами, які споживають плоди американської потужності. Глава Білого дому погрожував, що піде "своїм шляхом", якщо вони швидше не стануть більше витрачати на сферу оборони. Основний шквал критики Трамп обрушив на канцлера Німеччини Ангелу Меркель, звертаючись до неї "Ти, Ангела".

"Лідери НАТО сиділи приголомшені тим, що називалося "дивним видовищем" з боку Трампа. Інша жінка, Даля Грібаускайте, президент Литви, встала на захист Меркель. Німеччина направила війська для захисту Литви від Росії, зазначила Грібаускайте, і Меркель взяла на себе зобов'язання витрачати більше на загальну оборону НАТО.

Прем'єр-міністри Данії та Норвегії також заперечували. Зрештою, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте зазначив, що з моменту приходу Трампа до влади союзники по НАТО спільно розширили свої оборонні бюджети до сімдесяти мільярдів доларів. Прийміть цю перемогу, він закликав президента. Трамп це зробив", - йдеться в статті.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...