Хіти тижня. У Кремлі пішли ва-банк: У СБУ розповіли про ймовірну мету візиту Бойка та Медведчука у Москву (відео)

Росіяни намагаються здійснити своєрідний "гамбіт", відвернувши увагу української спецслужби від масштабної схеми підкупу виборців штабом лояльного до Кремля кандидата у президенти України.

Ігор Гуськов. Фото: Цензор.нет.

Візит народного депутата Юрія Бойка та одіозного політика Віктора Медведчука у Москву на переговори з прем’єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим є спробою російських спецслужб відволікти увагу СБУ від масштабної схеми підкупу виборців кандидатом, який влаштовує Кремль. Про це у ток-шоу "Ехо України" повідомив керівник апарату голови Служби безпеки України Ігор Гуськов, передають Патріоти України.

"Я думаю, що нашого коментаря чекають, перш все, співробітники "через поребрика", наші колеги. Тому що операцію вони спробували провести досить резонансно. Що ми бачимо? На сьогоднішній день два посили хочемо, щоб, перш за все, почуті були. По-перше, ми дамо правову оцінку як візитів одного і другого громадянина України в країну-агресор, так і заявами.

Сам факт перетину кордону знаходження в країні-агресора, на жаль, не є на сьогоднішній день діянням, за яке передбачена відповідальність. Разом з тим, співробітники служби на сьогоднішній день дуже уважно аналізують всі заяви, які з'явилися у відкритому просторі інформаційному. І тут ми дамо ту кваліфікацію, яка відповідає або не відповідає Кримінального кодексу нашому. Це перша частина відповіді", - заявив Гуськов.

За його словами, росіяни, намагались здійснити своєрідний "гамбіт", відвернувши увагу української спецслужби від масштабної схеми підкупу виборців штабом лояльного до Кремля кандидата у президенти України.

"Друга частина відповіді. Знаєте, є в шахах такий термін, називається "гамбіт". Так ось, в нашому випадку, за нашими матеріалами, Служби безпеки, це дуже показовий випадок, коли жертвують мале для того, щоб досягти переваги в більшому. Та інформація, яка у мене є, говорить про те, що росіяни свідомо намагаються інформаційну бомбу підірвати у вигляді візиту якихось політичних представників в Москву, рейтинг яких на сьогоднішній день не дозволяє говорити про те, що вони способи виграти як президенти в Україні.

З іншого боку, мета їх банально проста - відволікти Службу безпеки України на "негідний об'єкт". Це термін спецслужб. Для того, щоб ту увагу, той фокус уваги, які на сьогоднішній день зосереджений в українській громадськості на тих випадках, які були викрити Службою безпеки по фінансуванню фальсифікацій виборів одного з кандидатів в президенти України, який влаштовує Росію, він пішов від України. Вони перестали на цьому зосереджувати увагу.

Тобто, фактично, росіяни свідомо йдуть ва-банк. Віддають меншу фігуру для того, щоб велика фігура отримала свободу своєї дії. Ось так на сьогоднішній день коментується ця подія, з нашої точки зору. Це правова, перша частина. А друга - це те, що говорять про це наявний матеріали в СБУ", - підкреслив керівник апарату голови СБУ.

Джерело: Прямий

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...