Хіти тижня. У Луценка відповіли на заклик Росії видати українського пранкера

Україна не видасть Росії пранкера Євгена Вольнова, який оголошений РФ в міжнародний розшук за звинуваченням в розпалюванні ненависті і ворожнечі.

Євген Вольнов

Про це «Українській правді» повідомила прес-секретар Генерального прокурора Лариса Сарган, передають Патріоти України.
«Запит на його видачу вони нам не направлять, оскільки розуміють, що ми за Конституцією своїх громадян не видаємо (ст. 25 Конституції та ст. 10 КК - ред.) ... І, відповідно, справи проти нього вони нам також не передадуть», - зазначила Сарган.
Вона пояснила, що російські правоохоронці можуть попросити допитати пранкера, надати йому характеристику і передати ці матеріали для засудження в Україні. «Наше припущення, що вони навряд чи будуть це робити», - додала прес-секретар генпрокурора.
Крім того, як зазначила Сарган, Вольнову все ще не повідомили про підозру. «Слідчий комітет Росії має надіслати в рамках міжнародної правової допомоги Генеральній прокуратурі документи і сам текст підозри, який вже через нас повинен бути оголошений», - розповіла Сарган.

28 березня Слідчий комітет РФ завів щодо українського пранкера справу за статтею 282 (розпалювання ненависті або ворожнечі) КК РФ. В цей же день суд Москви заочно заарештував Вольнова та оголосив його в міжнародний розшук.

Опублікував: Олег Устименко

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...